Politika o privatnosti

Ko smo mi?

Adresa naše web stranice je https://www.hopenakit.com

Koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na web lokaciji, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu i niz korisničkih agenata pregledača kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizirani niz stvoren od vaše adrese e-pošte (koji se naziva i heš) može se pružiti usluzi Gravatar da bi se videlo da li ga koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Ako otpremate slike na web lokaciju, izbegavajte otpremanje slika sa ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posetioci web lokacije mogu da preuzmu i izvuku bilo koje podatke o lokaciji iz slika na web lokaciji.

Obrasci za kontakt

Kolačići

Ako ostavite komentar na našoj web lokaciji, može se odlučiti da svoje ime, adresu e-pošte i web lokaciju sačuvate u kolačićima. Ovo je prednost za vas jer ne morate ponovo da popunjavate svoje podatke kada ostavite novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posetite našu stranicu za prijavu, postavićemo povremeni kolačić da bismo utvrdili da li vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pretraživač.

Kada se prijavite, postavićemo i nekoliko kolačića da sačuvamo vaše podatke za prijavu i izbore na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići sa opcijama ekrana traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa naloga, kolačići za prijavu će biti uklonjeni. Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pretraživaču. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno ukazuje na ID posta koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web lokacija

Članci na ovoj web lokaciji mogu sadržati ugrađeni sadržaj (npr. Video snimke, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web lokacija ponaša se na potpuno isti način kao da je posetilac posetio drugu web lokaciju.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatno praćenje treće strane i nadgledati vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj web lokaciji.

Analitika

S kim delimo vaše podatke?

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se na neodređeno vreme. To je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti sve dalje komentare.

Za korisnike koji se registruju na našoj web lokaciji (ako ih ima) takođe čuvamo lične podatke koje daju u svom korisničkom profile. Svi korisnici mogu da vide, izmene ili izbrišu svoje lične podatke u bilo kom trenutku (osim  što ne mogu da promene korisničko ime). Administratori web lokacija takođe mogu da vide i urede te informacije.

Kakva prava imate na svoje podatke?

Ako imate nalog na ovoj web lokaciji ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvezene datoteke ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete zahtevati da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

Komentari posetilaca mogu se proveriti putem automatizovane usluge otkrivanja neželjene pošte.